Поддръжка и затревяване на градина с райграс

Поддръжка на райграс - пръскане с хербицид
Правилната поддръжка на трева в градина е една от най-важните градинарски услуги в сферата на озеленяването с която трябва да се направи запознаване.

За да се любувате на тревата от някоя дървена градинска пейка изглежда добре нашия тревен килим е нужно да спазваме няколко правила за поддържане на райграса.

Сред най-важните мероприятия при поддръжка на райграс е редовното поливане и косене на трева.

 Особено поливането е една от дейностите, която се подценява доста, но е от изключително значение. Дори ако вашата трева в двора или градината е изградена от сухоустойчива тревна смеска , няма да се разминете с едно поливане седмично например. Оптимално поливането на тревата трябва да бъде веднъж дневно, а през летните месеци два пъти на ден.

Поливането е добре да става в ранна утрин , когато слънцето още не е напекло или късно след обяд . Задължително да се избягва поливане на райграс по обедните часове, защото водата попарва тревата и следва пожълтяване. Нужно е да се внимава, за да не се получи и преполиване. Признак за това, че сме преполяли райграса си е появата на гъби и различни видове мъх.