Цени за накрайници и връзки за маркучи за капково напояване

Маркуч за капково напояване черен
Днес съм решил да ви споделя малко полезна информация за автоматизирани поливни системи. По точно днес ще говоря за връзки и накрайници за маркучи за капково напояване. Маркучите за капковото напояване са с различни дължини и цолаж (диаметър на маркуча), но всички имат един сходен белег - дюзата, която прави капката. Това са отвори през определено разстояние по продължение на целия маркуч, които под налягане пропускат вода на капки. 
При масово използваните маркучи за капково поливане в озеленяването и зеленчукопроизводството се отделя пет литра вода за един час от една дупка при налягане 3 бара (три атмосфери - това е стандартното налягане от водопровода). 

Накрайник бърза връзка (вляво) и накрайник коляно (вдясно) 
Като това не е константа, количеството варира според наклона на терена, дължината на маркуча и неговия  диаметър, както и от дюзите. 
Капковото напояване се цени много, защото пести голямо количество вода и може лесно да насочите водата там, където ви е необходима използва най-често при отглеждане на овошки, зеленчуци и декоративни растения. Никога не се прави поливане на райграс с капково напояване. 

Когато изграждате своята поливна инсталация винаги се налага да включите две разклонения на маркучите или да направите два кръга в две части на градината. Поради тази причина ви се налага да използвате връзки и накрайници. 

Връзка с винт за капково напояване
Съществуват много видове накрайници, връзки, бързи връзки, съединители с винт, тройни връзки, тройници, коляно за маркучи и др. Избора зависи от целите на системата, терена и естествено от цените.

Съществуват и много видове маркучи за капково напояване според цолажа, дължината и дори с различен цвят. Най-популярни в София и Варна, както и на достъпна цена са: кафяв маркуч за капково напояване, черен и зелен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Полезна ли ви бе информацията? Споделете своите въпроси, мнения и препоръки. Are you happy? Please give us feed back :)