Цени на филтър за вода за капково напояване

Филтър за вода за капково напояване
Що е то филтър за вода за капково напояване и каква е неговата функция, а и какви са неговите актуални цени в София и България? 

Функцията на филтрите е да филтрират водата, с която поливате вашата градина. Те събират едри отпадъци и фини частици, попаднали във водата за поливане. Чрез пречистването те предпазват от запушване капкообразувателите по продължение на целия маркуч за капково напояване. Тези малки дюзи са с много малки отвори и лесно се запушват, а от там цялата система намалява своята ефективност.

Те могат да бъдат със или без вграден регулатор за налягането. Добре е ако налягането ви не е постоянно, както е в 99,9 % от случаите, да се снабдите или с филтър с вграден регулатор или отделно да си закупите регулатора за контрол на налягането на водата.

Цените на фирлтрите силно варират. От 15 лв до 400 лв. Драстичната разлика в цената идва от предназначението им. Някои филтри за капково напояване пречистват тежки метали и микроорганизми намиращи се във водата за поливане, които са вредни за насажденията. Тези филтри са с цени над 250 лв, в зависимост от качеството си марката естествено. А обикновените при незамърсена вода за поливане варират м/у 15 и 40 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Полезна ли ви бе информацията? Споделете своите въпроси, мнения и препоръки. Are you happy? Please give us feed back :)