Качествена тревна смеска - най-сетне нещо наистина висок клас

Днес реших да ви разкажа за една супер качествена тревна смеска за луксозни градини, с която си направих двора. След 4 неуспешни опита за засяване на всякакви скъпи и евтини видове трева най-сетне попаднах на нещо, което наистина ме срази като качество. Естествено смеската е създадена в Германия. Хубавото е, че това дето го пише на кутията е абсолютно вярно, за разлика от предните няколко опита.
Тази германска тревна смеска е направена от някакви специални видове треви. Семената и са обвити в специална капсула от някакви торове и био стимулатори, което помага за по-мощно първоначално развитие. Покълва супер равномерно и еднакво на всякъде. Няма туфи или плешиви места. Листенцата са нежни и фини, но с доста интензивен маслено зелен цвят. След първите няколко косенета направо не можах да повярвам - тревата започна да се сгъстява и райграса ми заприлича на тези от картинките по кутиите.

Тревата се казва грийн фийлд спорт и шпил (green field sport and spiel) или още я водят фемили енд фън. Намерих я в един градинарски онлайн магазин гарденшоп про (www.gardenshop.pro), препоръча ми я управителя на магазина, който бил озеленител и на вилата си я бил използвал. Та нахвали си стоката човека ама както си трябва.

Първоначално си помислих, че иска да ме метне, защото това им е една от най-скъпите треви, а знаете българина какъв е - хиена. Опитах дори да я намеря някъде другаде в интернет, та да сравня цени, но уви само гарденшопа я има...направи ми впечатление, че в този магазин продават много неща, които са добре описани, подробно и професионално,  явно са специалисти.
И така реших да жертвам 25,60 лв. за 1 килограм и да пробвам.
Но определено не сбърках, наистина много красива трева, децата я газят без да има сериозни повреди, кучето малко изрови на едно място, но няма как.:)
С един килограм си направих 35 - 40 кв.м градинка, но по данни от кутията на тревната смеска може да покриете 50 квадрата с нея.

За всеки който иска да пробва - качествена тревна смеска green field

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Полезна ли ви бе информацията? Споделете своите въпроси, мнения и препоръки. Are you happy? Please give us feed back :)